Una nova olivera a Can Figueres homenatja les víctimes de Covid -19

Diumenge 17 d’octubre, Premià de Dalt va retre un emotiu homenatge tant a les víctimes de la Covid-19 com als col·lectius que des del primer moment lluiten per a eradicar-la. Era un acte públic organitzat de forma conjunta per l’Ajuntament de Premià de de Dalt i la Parròquia de Sant Pere en què també hi van tenir cabuda representats dels col·lectius que pitjor ho han passat, com ara la gent gran o l’alumnat

Featured Video Play Icon

Vàrem escoltar el testimoni de representants del personal sanitari, Serveis Socials, Policia Local, Via pública, neteja i recollida de residus, ensenyament, comerç, del sector cultural i dels voluntaris municipals que tant van acompanyar la població sobretot en els pitjors moments de la Covid.

L’acte el va encetar Marcià Angrill, en nom de la Parròquia, amb la lectura d’un escrit sobre la pandèmia i tot el que ha suposat. Després va intervenir Mn. Ramon Roca, el rector de la Parròquia Sant Pere, qui va demanar un minut de silenci i de reflexió per prendre consciència de tot el que hem viscut durant aquests llargs mesos. L’encesa de llantions a càrrec de dues joves de la parròquia en record de les persones que han perdut la vida, va estar acompanyada musicalment d’una peça d’Adrià Barazón i Jaume Batlle.

Les intervencions dels representants dels diferents sectors i col·lectius essencials van testimoniar la solidaritat, l’entrega i el reforç del sentiment de comunitat. Tots ells van ajudar a plantar una olivera, anomenada L’arbre de la Vida, als jardins de can Figueres. Al seu costat s’ha dipositat una placa de l’artista local Madola que assenyala aquest espai com un lloc d’homenatge i record a les víctimes i d’agraïment i reconeixement a les persones que han dedicat tots els seus esforços a combatre-la.

L’alcalde, Josep Triadó, i la nostra veïna Jacinta Mascaró van ser les persones encarregades de descobrir aquesta placa tan original. Les paraules d’agraïment i sobretot d’esperança i superació per part de l’alcalde van cloure aquest acte d’homenatge i reconeixement. Senzill, molt emotiu i participatiu que va finalitzar de la millor manera possible, amb música.