Una Diada de Sant Jordi passada per aigua

Tot i la pluja Premià de Dalt ha celebrat el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi, amb diverses activitats culturals i festives concentrades al pati de la Societat Cultural Sant Jaume. Les activitats previstes al matí es van traslladar a la tarda per qüestions meteorològiques i moltes d’elles es van haver de fer a l’interior a causa dels xàfecs intermitents que es van produir al llarg de la tarda.   Això sí, les parades de roses i llibres però  van omplir el pati de Sant Jaume durant tota la jornada.

Featured Video Play Icon

Una batucada del grup New Wave Percussion des de la plaça de la Fàbrica fins a Sant Jaume va iniciar el programa d’activitats de Sant Jordi, que va incloure diverses propostes. Vam tenir jocs musicals per a totes les edats, a càrrec de Míriam López, de l’Escola Municipal de Música, un taller creatiu de roses amb Anna Turull i lectura de contes. Els més menuts  van crear un llibre gegant de la mà de Mireia Pujol, i no va faltar una xocolatada per a berenar, a càrrec de la Penya Barcelonista  i el Bar de Sant Jaume.

També hi va haver boníssimes versions musicals amb Saxfanmusic,  saxo en directe amb base de música electrònica.

Un altre dels actes destacats de la tarda va ser  el lliurament de Premis del concurs Sant Jordi Perich  2020/2021 a càrrec de la S.C. Sant Jaume.

Una de les novetats d’aquest Sant Jordi 2022 ha estat un concurs fotogràfic obert a tothom,  organitzat per l’Associació d’Artistes Es podien presentar fotografies fetes amb qualsevol càmera, fins i tot amb la del mòbil, amb imatges il·lustratives de la Diada de Sant Jordi a Premià de Dalt.

El 23 d’abril havia d’acabar  amb un concert del cantautor vilassarenc Rober Poch, que ja estava preparat per oferir-nos la seva millor música, però finalment no va ser possible a causa de la pluja.

Els actes per celebrar la  Diada de Sant Jordi els organitza l’Ajuntament de Premià de Dalt  amb la col·laboració d’entitats com la Societat Cultural Sant Jaume, l’Associació d’Artistes, la Colla Gegantera, l’Associació New Wave, la Penya Barcelonista i l’Associació Art Primília.