Un Onze de Setembre atípic però solemne

La celebració de l’Onze de Setembre a Premià de Dalt va tenir la solemnitat de cada any malgrat les mesures de seguretat sanitària per la Covid 19, que van obligar a fer una acte institucional restringit als regidors de la corporació. També es va realitzar l’ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre de 1714, situat al passeig de Can Balet, on entitats i associacions van oferir les seves ofrenes al llarg de tota la jornada de la Diada Nacional de Catalunya.

Featured Video Play Icon

Enguany la Diada de l’11 de setembre a Premià de Dalt s’ha celebrat d’una manera diferent, amb un format  reduït i seguint les mesures de seguretat  per la Covid 19. Des del consistori es va voler  evitar  la  trobada  de grups massa grans  garantint així  la distància de seguretat.

L’acte institucional es va celebrar a la sala de sessions  i va comptar amb l’assistència de només  les  regidores i regidors que formen la corporació, exceptuant el regidor de Ciutadans, que no va assistir a l‘acte. Tampoc va poder fer-ho l’alcalde, Josep Triadó,  a causa d’una indisposició a darrera hora.

Va ser un acte senzill que va començar amb el Cant de la Senyera i que va tenir la intensitat i solemnitat que marca sempre aquesta celebració. El primer tinent d’alcalde, el regidor Alejandro Costa, va ser l’encarregat de llegir un manifest  que feia referència a  la crisi sanitària que marca, sens dubte, el moment que vivim. En un to  reivindicatiu va parlar de la manca de drets i llibertats que pateix el nostre país i de la capacitat de resiliència de la seva gent. Va destacar també el compromís dels ajuntaments en la lluita per la defensa d’aquests drets i llibertats. Per acabar,  com no podia ser d’altra manera,   es va interpretar l’himne nacional de Catalunya, el Cant d’Els Segadors.

Seguidament els membres de la corporació es van traslladar fins al Passeig de Can Balet,  on els portaveus de les diferents agrupacions polítiques va fer la tradicional ofrena floral al monument  a l’Onze de Setembre  de 1714 .

Alguns representants d’entitats i associacions de Premià de Dalt van acompanyar també als  membres del consistori en el moment de l’ofrena floral  que va acabar novament amb la interpretació d’Els Segadors per part de tots els assistents. Les ofrenes florals al monument a L’Onze de Setembre van continuar durant tota la jornada.