Tret de sortida a la celebració de l’Any Valerià Pujol

Diumenge  20  de març  el porxo de Can Vallerià va ser l’escenari del tret de sortida de l’Any Valerià Pujol, un esdeveniment que commemora el 70è aniversari  del seu naixement i el 30è de la seva mort.

Featured Video Play Icon

Can Vallerià dedicarà els actes d’aquest any 2022 a recordar la vida  i obra del poeta, escriptor, traductor, professor, activista cultural i polític Valerià Pujol i Bosch.

La celebració es va iniciar amb ”El crit i la paraula”, títol del  seu primer llibre de poesia i que alguns dels  amics i companys de sempre van recitar i cantar.

L’acte el va conduir l’Adriana Pujol, qui anava explicant les vivències i moments de la vida del seu germà en les seves diferents facetes, alhora que  presentava els  amics convidats a recitar poemes.Hi van intervenir Imma Balaguer, Pilar Fuxet, Ginesa Ruiz, Jaume Ibáñez, Teresa Terol, Salvador Milà i Manuel Guerrero, tots ells companys i amics d’en Valeri, tal com ells l’anomenaven.

En els decurs de l’acte, hi va haver apunts musicals de la mà de Jorge Sarraute al piano i Jordi Torrens a la guitarra, que van acompanyar la melodiosa veu de la Carol Brunet, a qui també unia una gran amistat amb en Valeri.

Valerià  Pujol i Bosch  va néixer a Premià de Dalt l’any 1952, a la masia Can Vallerià, i va morir al mateix indret l’any 1992. Es va llicenciar en Filologia romànica i va dedicar gran part de la seva vida a la docència com a professor de literatura a l’actual Institut Jaume  Almera de  Vilassar de Dalt.

L’etapa literària la va iniciar escrivint poesia de tendència marcadament existencialista  Va guanyar importants premis literaris com el “Documenta” amb la seva primera novel·la “Interruptus” l’any 81 , que també li va suposar el Premi de la Critica l’any següent.