Premià de Dalt viu la seva gran vetllada literària

La sala teatre de la Societat Cultural Sant Jaume va acollir dissabte 19 de novembre el lliurament del 46è. Premi de Poesia Marià Manent, un dels més antics de Catalunya, i el Premi Valerià Pujol de Narrativa. Aquests premis literaris estan organitzats per la secció Arts i Lletres, amb el suport de l’Ajuntament de Premià de Dalt.

Featured Video Play Icon

La presidenta  de la Societat Cultural Sant Jaume, Emma Escolano, va obrir l’acte agraint a Arts i Lletres la seva gran tasca en favor de la cultura i destacant l’honor que té l’entitat d’acollir aquests premis. Mariona Borràs, presidenta d’Arts i Lletres, va donar la benvinguda al públic assistent i es va mostrar molt satisfeta de seguir convocant aquest certament literari després de 46 edicions.

El jurat encarregat de seleccionar les obres guanyadores el formen el poeta, escriptor i traductor  Vicens Llorca, que n’és el president, en Jordi Manent com a secretari, l’escriptor  Albert Calls com a representant de l’editorial “La Font del cargol”, i les poetesses  Susanna Rafart i Àngels Gregori.

L’obra guanyadora  del Premi Marià Manent de Poesia d’enguany  ha estat  “Semàntica de la intempèrie”, de l’autora de Vilanova i la Geltrú, Laura Rosich. Un poemari en què ens parla de la crisi de  joventut, dels canvis d’etapa  i de la dificultat de localitzar un lloc o trobar-se  a gust, tal i com li ha passat a la pròpia autora.

El Premi Valerià Pujol de Narrativa 2022 ha estat per David Soler Ortínez, de Sabadell, amb el seu relat  “Des d’aquesta perspectiva”, ambientat  al  sud-est  asiàtic on una noia passa per un moment difícil, tot i que, tal i com diu el propi autor, no deixa de ser un relat optimista.

El Premi Marià Manent de Poesia, dotat amb 2.000 € i la publicació de l’obra,  el va lliurar l’alcalde, Josep Triadó, i el Valerià Pujol de Narrativa, la presidenta de Sant Jaume, Emma Escolano.

Josep Triadó va ser l’encarregat de tancar l’acte amb un emotiu parlament en to personal  en què va agrair la participació dels quatre grans actors que fan possible la celebració d’aquest certamen de gran reconeixement als Països Catalans. És a dir, Arts i Lletres, la Societat Cultural Sant Jaume, Can Vallerià  i la família Manent.  Va parlar també del projecte d’agermanament  literari entre Viladrau, L’Aleixar i Premià de Dalt pel vincle de les tres poblacions amb el poeta  Marià Manent.

El certamen literari va estar amenitzat per l’Anna Güell  i la Bàrbara Granados, que van oferir uns apunts musicals i poètics en diferents moments de la vetllada.