Premià de Dalt reprèn l’activitat de forma progressiva

Featured Video Play Icon

Tot just fa una setmana que va començar el primer tram de la reobertura progressiva de l’activitat de la segona onada de la Covid-19. El pla establert té 4 trams i, en funció de l’evolució de la pandèmia, s’anirà avançant, prorrogant o revisant. Es tenen en compte, bàsicament, dos conceptes: la velocitat de transmissió o RT i els ingressos hospitalaris setmanals.

Aquest primer tram de la desescalada, que en principi durarà fins al 6 de desembre, ha suposat la reobertura de bars i restaurants, des de les sis del matí fins a dos quarts de deu de la nit, tant a l’interior, amb un límit d’aforament del 30%, com a les terrasses, sense límit d’aforament però amb un distanciament de 2 metres entre les taules i un límit de 4 persones per taula. El lliurament de sopars a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida en el local, fins a les 10. Gimnasos, piscines i centres esportius poden tornar a obrir amb les limitacions que especifica Protecció Civil.

En aquest primer tram també s’han pogut reprendre les activitats extraescolars, escoles de música i dansa i altres ensenyaments no reglats, totes amb un màxim de sis alumnes per aula.

Pel que fa a l’oferta cultural, teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts poden tornar a obrir amb la meitat de l’aforament.

Si es compleixen les condicions i va millorant la situació epidemiològica, el 7 de desembre s’iniciarà el segon tram de la desescalada, que, tot i que encara contemplarà el confinament perimetral a tot Catalunya, el cap de setmana es permetrà la mobilitat dins la comarca. El toc de queda es mantindrà en els quatre trams de la desescalada: de les 10 de la nit a les 6 del matí. El Govern de Catalunya però està estudiant si es farà una excepció els dies 24 i 31 de desembre.