Premià de Dalt reivindica l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre

Acte unitari per a commemorar els 2 anys del referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’Octubre de 2017

Featured Video Play Icon

Premià de Dalt va commemorar l’aniversari de l’1 d’octubre la nit del dilluns 30 de setembre  amb un acte unitari organitzat per tots els partits polítics sobiranistes, la Crida, Esquerra republicana i  Junts per Premia de Dalt, i les entitats locals de l’ANC i Òmnium, a més de la colla gegantera. L’acte va consistir en una marxa de torxes en favor de la llibertat i la independència de Catalunya i en una denúncia de la repressió de l’estat espanyol envers el poble català.

La concentració començava a Can Figueres. Una gran senyera i les fotografies de tots els presos polítics i exiliats  acompanyaven  les persones assistents a la concentració. Un cop a la La Fàbrica es van encendre les torxes i, en rotllana, els  van  nomenar un a un, tot reclamant el seu retorn a casa. Abans de continuar cap a La Benèfica, els gegants de Premià de Dalt, l’Altemir i la Bonadona  van fer una ballada.

En arribar a l’edifici de La Benèfica, un dels col·legis electorals del referèndum d’autodeterminació i on hi ha la placa commemorativa que el recorda, obra de l’artista local Madola,  diverses persones van llegir el manifest. El cant de l’Himne Nacional de Catalunya a ritme de gralla i altres peces musicals van posar el punt i final a l’acte de reivindicació de l’1 d’octubre, l’episodi de desobediència civil més destacat de Catalunya en dècades.