Premià de Dalt rebutja la sentència contra els presos independentistes

El dilluns 14 d’octubre Premià de Dalt va mostrar el seu rebuig a la sentència del procés que el Tribunal Suprem va donar a conèixer el mateix dilluns, que condemna a 100 anys de presó al Govern de Catalunya del 130è President de Catalunya, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i als líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Una concentració a la plaça de La Fàbrica, convocada per Òmnium Premià i l’ANC de Premià de Dalt, va reunir un nombrós grup de ciutadans per protestar contra aquesta dura sentència del procés. L’endemà, l’Ajuntament de Premià de Dalt va celebrar un Ple urgent i Extraordinari per a aprovar una moció conjunta de Junts per Premià de Dalt, ERC i La Crida de rebuig de la sentència del procés, durant una sessió a la que no hi van assistir els representants del PSC i Cs.

Featured Video Play Icon

Dilluns 14 d’octubre, Òmnium Premià i l’ANC de Premià de Dalt  van organitzar una nombrosa concentració a la Plaça de la Fàbrica per protestar contra aquesta dura sentència del procés. L’artista local Elisenda Sala va ser l’encarregada de  llegir un manifest  de denúncia cap a la sentència i a favor de la democràcia i la  llibertat.

La indignació i el rebuig van ser força evidents entre tots els assistents a la concentració, que portaven les imatges dels presos polítics i exiliats, demanant  la seva llibertat i mostrant un total desacord  amb la sentència,  que consideren un greu atemptat a la democràcia.

Per altra banda, l’Ajuntament de Premià de Dalt va convocar un Ple urgent i Extraordinari , que es va celebrar el dimarts dia 15, seguint les directrius de l’Associació de Municipis  per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.   El ple va constar només d’una  moció en resposta  a la sentència del tribunal suprem i per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques i en defensa del dret a l’autodeterminació.  La moció la van presentar de forma conjunta els grups municipals de Junts per Premià de Dalt, ERC i  La Crida. El Ple es va celebrar amb l’absència dels dos regidors del partit des socialistes, així com el representant de Ciutadans.

L’encarregat de llegir el contingut de la moció va ser el Regidor Carles Medina, portaveu de Junts per Premià de Dalt.  Tot seguit van intervenir els portaveus dels tres grups polítics, Jaume Batlle de la Crida, Quim Fornés d’ERC i Carles Medina, de Junts. Tots ells van coincidir en la necessitat de retornar a la política, d’estar a l’alçada del moment excepcional que viu Catalunya i ser al carrer, i van reclamar la unitat davant l’atac a la democràcia que suposa la sentència del Tribunal Suprem.

La moció es va aprovar per unanimitat dels tres grups i en acabar el Ple, el nombrós públic assistent va intervenir amb crits de ‘llibertat’ i mostrant cartells amb el lema ‘Free tothom’.