Premià de Dalt inaugura l’exposició ‘Dones, de la ruptura a l’actualitat’, dins els actes del 8 de març

Aquesta exposició que ja es pot visitar al Museu de Premià de Dalt, és un reconeixement i reivindicació de les dones al llarg de la història. La mostra es complementa amb aquest vídeo protagonitzat per dones de Premià de Dalt que testimonien el paper de la dona a la història i en reivindiquen els seus drets.

Featured Video Play Icon

L’exposició ‘Dones, de la ruptura a la realitat’ ens recorda que la història és plena d’exemples de dones que han lluitat per tal d’aconseguir equiparar els seus drets als dels homes, ja sigui a la seva vessant política, jurídica, econòmica, social, etc.  Està dividida en els següents àmbits:

  • La passió d’emprendre
  • Dones de lletres
  • Ni musa ni esclava
  • Ciència ‘XX’
  • A dalt de Podivm
  • Lluita social

La mostra pretén reivindicar l’apoderament de la dona i la lluita pels seus drets, il·lustrant diferents moments històrics, però també donant testimoni de lluites actuals. Com explica el regidor de Turisme i Promoció de la Vila, “aquesta necessària exposició que reivindica l’odissea de diferents dones envers els seus drets, cobra especial rellevància, ja que no podem oblidar que a molts llocs en ple segle XXI i també a casa nostra, hi ha dones discriminades, perseguides, menystingudes, reprimides, violades i assassinades…”.

L’exposició és plena de creativitat i sens dubte l’àmbit audiovisual serà un dels aspectes més destacats d’una mostra que estarà oberta al Museu de Premià de Dalt fins al 15 de juny de 2019.

FONT: AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE DALT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *