Premià de Dalt es tenyeix de lila el 8 de Març

Des del dia 3 i fins el 11 de març a Premià de Dalt s’han organitzat un seguit d’actes al voltant del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, amb l’objectiu de treballar per la igualtat i visualitzar el paper de les dones.

Featured Video Play Icon

Tallers, xerrades, contes , teatre , dansa… etc.  La programació d’actes ha estat ben diversa i l’ha organitzat la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Premià de Dalt, que per a l’ocasió ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats del municipi com la recent creada Associació de Dones del Maresme, les Dones de Dalt, la Biblioteca Jaume Perich, les Ampes de les escoles Marià Manent, Santa Anna i l’Institut Valerià Pujol, el PIJ La Fletxa, el Pla de Barris, a més de la Diputació de Barcelona.

Un dels  actes  més destacats i amb totes les entrades exhaurides, va ser  la representació  de la comèdia “Estoy rara”, a càrrec del duet còmic Las Raras, format per Paloma Jiménez i Ángela Conde, que estan triomfant tan als escenaris com a les xarxes socials.  Es tracta d’una comèdia Intel·ligent i divertida  sobre les dones, una  paròdia de  la societat en la que vivim carregada d’ironia i  d’humor negre .

Un any més, i ja en són vuit, també va ser tot un èxit el Sopar de Dones a l’Espai Santa Anna, organitzat des del Pla de Barris. Amb un ple absolut.

El mateix diumenge, dia 8 de Març,  es van fer diferents accions al voltant del Dia de la Dona.  Una d’elles va ser la 1a Marxa per la Igualtat, organitzada per l’Associació de Dones  del Maresme, que va comptar  amb 122 participants. També es va organitzar un esmorzar i la lectura del manifest per part de les Dones de Dalt .  I a la tarda des de la Regidoria d’Igualtat es va  oferir el Bus Lila per poder anar a la manifestació ‘Vaga Feminista’ a Barcelona.

Una hora del conte dedicat a les dones, titulat  “Dones de colors” va cloure el dia 11 els actes de commemoració del 8 de Març a la Biblioteca Jaume Perich.