Premià de Dalt diu “No és No”

Premià de Dalt ha viscut un ampli ventall d’activitats entorn la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Coordinat per la Regidoria d’Igualtat, diverses entitats i departaments municipals s’han bolcat per oferir un programa que arrencava el 16 de novembre i finalitzarà el proper dia 10 de desembre.

Featured Video Play Icon

Tallers, xerrades, teatre, concerts, actes reivindicatius han estat, entre d’altres, les activitats que han omplert diferents espais del nostre poble per visibilitzar el rebuig a qualsevol tipus de violència masclista i el dret a  l’autodefensa feminista amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania.

El mateix  25 de novembre va tenir lloc l’acte reivindicatiu de Dones de Dalt a la plaça de la Fàbrica amb la lectura del manifest, a càrrec d’una de les seves integrants, Montse Morera, i un muntatge poètic coreografiat sobre la violència que pateixen moltes dones, protagonitzat per la Norma Ros i l’Eva Marí.

La Coral del Barri Santa Anna també va participar en el programa d’actes del 25N amb una cantada de cançons i lectura de petits relats, que sota el títol “No és no” va oferir al seu barri i, per primera vegada, al Remei.

Els alumnes de  4t d’ESO i Batxillerat de l’Institut Valerià Pujol van assistir al muntatge teatral “Cos-Press”  a Sant Jaume,  durant el matí del divendres 28. L’endemà  es va oferir una altra escenificació, oberta a tothom, que amb el nom de “Vindicacions”,  va propiciar un debat entre el públic assistent.

La programació d’actes finalitzarà el proper 10 de desembre amb la presentació del llibre “Follem?”, de l’escriptora, traductora i professora mataronina Bel Olid, a les 7 de la tarda a la Biblioteca Jaume Perich.