Premià de Dalt celebra una Diada Nacional de Catalunya 100% reivindicativa

L’11 de Setembre és una data històrica que cada any reuneix nombrosos premianencs celebrar plegats una de les diades més significatives i alhora reivindicatives del poble català. La Magda Julià, persona molt implicada en la vida del nostre poble, que ha estat regidora de l’Ajuntament durant dues legislatures va oferir enguany un discurs reivindicatiu, en clau de país, per a recuperar l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre. Enguany els actes es van traslladar a la Sala de Sessions de l’Ajuntament per qüestions meteorològiques. En el programa d’actes no van faltar les actuacions dels Gegants de Premià de Dalt, la batucada del grup New Wave Percussion, el Ball de l’Homenatge en honor als caiguts a càrrec Sergi Baena acompanyat de Jaume Batlle, Oriol Cases i Adrià Santacreu i la interpretació del Cant dels Segadors a càrrec la Coral Primiliana.

Featured Video Play Icon

Els actes van començar amb una concentració cap a les 11 del matí a la plaça del Mirador, just davant de la sala de plens, on a ritme de la batucada del grup New Wave Percussion es va donar inici a la jornada.

Un cop a la Sala de Sessions,  l’alcalde, Josep Triadó, va donar la benvinguda als assistents. Estava acompanyat pels regidors de l’equip de govern i de les altres formacions polítiques del nostre consistori, amb l’absència del grup municipal de Ciutadans.  Tot seguit, Sergi Baena va oferir el Ball de l’Homenatge en honor als caiguts, acompanyat de Jaume Batlle a la guitarra i Oriol Cases i Adrià Santacreu al violí.

El parlament d’enguany va ser a càrrec de Magda Julià , persona molt implicada en la vida del nostre poble,  regidora de l’Ajuntament  durant dues legislatures, gran lluitadora pels  drets de Catalunya  i defensora de la Igualtat de gènere  i la justícia social. La seva intervenció va tenir un caire totalment reivindicatiu, en clau de país i en defensa de les llibertats i de recuperar l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre.

La Colla Gegantera de Premià de Dalt  també va ser present a la Diada interpretant  la Polca de l’Ós, cançó tradicional catalana. Tot seguit  es va procedir a la solemne  ofrena floral, en què hi van participar entitats, associacions i col·lectius del nostre municipi. L’alcalde  va anunciar el compromís de  traslladar aquestes ofrenes l’endem, al Monument  commemoratiu de l’11 de Setembre. La celebració va culminar amb el Cant dels Segadors, l’Himne Nacional de Catalunya, conduït  per la Coral Primiliana de veus femenines amb la seva directora, Rosa Bel, al capdavant. El grup New Wave Percussion va cloure la programació d’actes ja a l’exterior de l’edifici consistorial.

La Diada és un acte festiu, emotiu i reivindicatiu, que, en la etapa històrica que vivim , té una força i una implicació cada cop més evidents.