Premià de Dalt cancel·la els préstecs amb els bancs

Premià de Dalt ja no pagarà cap préstec a cap entitat bancària. Així es va acordar en el ple ordinari de l’Ajuntament de Premià de Dalt celebrat dilluns passat, 18 de novembre.

Featured Video Play Icon

El govern va presentar una proposta d’urgència per a modificar el pressupost que permet cancel·lar de forma anticipada els últims crèdits que es mantenen amb els bancs, una quantitat de gairebé 408.000 euros, que permet alliberar 150.000 euros per a altres destinacions pressupostàries i posar el deute de l’Ajuntament a zero. La proposta va tirar endavant amb 14 vots favorables de Junts, PSC i ERC i 3 abstencions de la Crida i Ciutadans.

En l’apartat de Despatx Oficial, es va informar al plenari el decret d’alcaldia que estableix que l’equip de govern, format per 9 Regidors de Junts per Premià de Dalt-Nou Impuls, ha incorporat 2 nous regidors, fruit del pacte amb el PSC. Es tracta dels socialistes Imma Fernández, que s’encarregarà de les regidories de Cooperació i Solidaritat, i Participació Ciutadana i  Ginés Marín, que es dedicarà a Seguretat Ciutadana i Convivència. En l’anterior legislatura  Fernández i Marín també havien format part del govern.

El ple va aprovar la dedicació parcial de tres regidors que coordinen les tres grans àrees de la nova estructura municipal. Josi Duran al capdavant de  l’àrea de Servei a les persones, Carles Medina, a Dinamització Local i Alejandro Costa, a Serveis Generals i Projectes Estratègics.  El punt es va aprovar amb vots favorables de Junts per Premià de Dalt i PSC, mentre que Crida, ERC i Ciutadans van votar en contra.

Amb els vots a favor de Junts per Premià de Dalt, PSC i ERC, el ple també va aprovar les bases de les subvencions per al foment de l’ocupació, el “Pla 3000, per a empreses que contracten persones aturades del poble i el “Pla 2.000”, amb ajuts de fins a 2.000 euros per a persones aturades que inicien el seu propi negoci. Crida i Ciutadans es van abstenir.

En l’apartat de mocions, ERC va presentar-ne dues. Una sobre l’autonomia local per a parlar de qualsevol tema en el ple,  no només sobre competències  de l’administració local.  La moció va ser aprovada per tots els grups excepte Ciutadans, que  va votar en contra.

La segona moció d’ERC demanava la independència i  pluralitat de la comunicació pública local, argumentant  que aquesta no hauria de recaure en la persona de confiança de l’alcalde. La

Crida Premià de Dalt  va presentar una moció contra la privatització dels serveis públics , la coneguda “Llei Aragonés”, que no va rebre el suport de cap altre grup polític. Junts per Premià de Dalt, PSC, ERC van votar en contra, mentre que Ciutadans es va abstenir.

Les dues darreres mocions del Ple les va presentar el grup municipal de Ciutadans. La primera,  per instal·lar un sistema alternatiu de comunicació amb pictogrames per a persones amb autisme, va ser rebutjada pel ple mentre que la segona, que defensava la Igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat va prosperar amb l’abstenció  de la resta de grups.

El dilluns dia 16 de desembre està previst que se celebri el proper Ple Ordinari de la Corporació.