Premià de Dalt actualitza el seu ROM

Després de trenta-cinc anys amb el mateix reglament, el Ple de la Corporació, celebrat de forma telemàtica dilluns 20 de juliol, va aprovar inicialment el que serà el nou ROM, el reglament orgànic municipal. Un document que és l’eina clau per al funcionament de l’Administració local.

Featured Video Play Icon

El ROM vigent actualment data de l’any 1985 i el govern actual, format per Junts per Premià de Dalt i PSC veu necessària la seva posada el dia per tal d’adaptar-lo a les normatives introduïdes durant aquests anys i a la nova realitat que suposa l’Administració electrònica i les lleis de transparència i bon govern.

El Reglament es va treballar en l’anterior legislatura amb reunions entre el govern de llavors (PdECAT, Esquerra i Socialistes) i l’oposició (PP i Crida) però no es va arribar a un consens. El govern actual ha recuperat aquest document i l’ha treballat per aprovar inicialment el nou ROM, una proposta que va rebre els 9 vots a favor de Junts per Premià de Dalt i 2 del PSC, mentre que a l’oposició, van votar en contra els 3 regidors d’ERC, 1 de Crida i 1 de Ciutadans, i un regidor de la Crida es va abstenir.

Tots els grups de l’oposició van lamentar que se’ls havia presentat un document tancat que no han pogut discutir ni fer-hi aportacions i ja van anunciar que presentaran al·legacions en el període d’exposició pública de 30 dies hàbils.

D’entre els acords de ple tractats durant la sessió hi ha l’aprovació per unanimitat de les festes locals per a l’any vinent que seran el 24 de maig que és la segona Pasqua, i el 29 de juny, dia Sant Pere, patró de Premià de Dalt.

Quant a les mocions, de les 3 presentades per Esquerra,  una no va prosperar, la segona sobre el Passaport Edunauta es va deixar sobre la taula per mirar de consensuar-la  i una tercera moció sobre mobilitat i promoció de l’ús de la bicicleta sí que es va tirar endavant amb la modificació, a instàncies del Govern, d’alguns dels acords inicials.

La moció presentada per la Crida sobre la mobilitat de vianants i vehicles no contaminants no va prosperar, mentre que 1 de les 2 mocions presentades per  Ciutadans es va aprovar per unanimitat. Concretament, la que proposa que Premià de Dalt sigui municipi amigable per a persones amb Alzheimer. Aquesta moció preveu adquirir polseres identificatives amb codi QR per a les persones que pateixen aquesta malaltia.

El proper Ple de la Corporació serà al mes de setembre, el dia 21. Més informació del ple de dilluns a www.premiadedalt.cat