Pemià de Dalt manifesta el seu rebuig a la violència masclista

Featured Video Play Icon

Premià de Dalt ha commemorat el 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les dones, amb diversos actes que s’han organitzat i coordinat des de les regidories d’Acció Social i Igualtat i que han comptat amb  la col·laboració de  Dones del Barri i Dones de Dalt. El programa d’activitats ha inclòs diverses propostes que van més enllà del mateix 25N, amb accions entre els  mesos d’octubre a desembre.

El gruix de les activitats però, es van celebrar dijous passat dia 25. Al matí  les Dones del Barri van estrenar una coreografia  a partir de la cançó “La puerta violeta” de Rozalén i van decorar la plaça Mil·lenari de flors liles fetes per elles i pel grup Com a Casa amb diferents materials i tècniques.

A la tarda, just davant la Biblioteca Jaume Perich, es va construir el mural “Una flor per a elles” i “A mi també”, a càrrec de Carpalia.

Com és habitual els actes d’aquest dia es van cloure a les 7 de la tarda a la Plaça de la Fàbrica   on les “Dones de Dalt” van fer la lectura del  manifest i l’encesa d’espelmes en homenatge a les víctimes de violència masclista. L’acte va comptar amb l’acompanyament  musical al violí d’Oriol Cases, i l’Anna Tintoré va recitar alguns poemes.  El manifest el va llegir la Magda Román.

Diumenge 28  l’obra “Mordiendo la verdad”  de l’artista Alba Gil Menés va tancar el programa del 25N al Teatre de Sant  Jaume. Es tracta de la seva opera prima teatral amb què va obtenir el Premi Escena contra la violència sexista,  en la seva primera edició l’any 2019.

Una obra que busca la veritat, escrita, dirigida i protagonitzada per ella mateixa  Un monòleg feminista cru i alhora tendre, que trenca clixés.  L’Alba  va estar acompanyada a l’escenari pel músic Carlos García Marrón, i per l’Ángela i la Júlia, que van representar l’obra amb llenguatge de signes.

Un cop més Premià de Dalt ha manifestat el seu rebuig a la violència masclista, a través de totes aquestes accions que han demostrat la implicació dels diferents col·lectius i  de l’Ajuntament  en l’eliminació d’aquesta xacra social.