Objectiu: residu zero

La recollida selectiva en origen és una peça bàsica per a combatre el canvi climàtic. Conscient d’això, la regidoria de Medi Ambient ha engegat diverses campanyes per millorar la qualitat de la recollida selectiva a Premià de Dalt.

Featured Video Play Icon

D’una banda, amb la col·laboració d’Ecoembes i Ecovidrio, la dissenyadora local Lali Rodríguez ha creat una campanya per conscienciar tothom de la necessitat de separar els residus que generem a casa. I de l’altra, s’ha fet un espot audiovisual adreçat a adolescents i joves, els quals representen el present i el futur del nostre planeta. L’Anna Tintoré i l’Abel Díez, en són els protagonistes.

Premià de Dalt està lluny encara del 60% de recollida selectiva que marca la unió europea per al 2030. Tendir cap al residu zero és fonamental i al nostre poble, cada habitant encara genera 1,68 quilos de residu cada dia, quan el que Europa recomana són, 0,89 quilos.

Una altra de les novetats en matèria de medi ambient i sostenibilitat és  la posada en marxa del servei gratuït de recollida domiciliària de les restes vegetals. És a dir, de fulles, herbes i petites branques dels jardins de les cases particulars que entrarà en servei el proper 1 de març.

Com s’ha de fer? Molt senzill. Quan ho necessitem hem de demanar-ho a través de la pàgina web de l’Ajuntament, com ja es fa des de fa força temps amb els voluminosos i trastos vells. El sistema és el mateix. Ho demanem, ens donen dia i hora, ens deixen a  casa una saca o contenidor, depenent del volum a llençar, i l’empresa municipal La Pinassa ens ho passarà a recollir.

I parlant d’espècies vegetals, està en marxa des de mitjans de gener la poda dels plataners del municipi, a càrrec de l’empresa Fundació ADF Maresme. I també s’està podant la resta de l’arbrat viari, en aquest cas la Brigada municipal, amb algunes incidències puntuals en el trànsit.