L’Institut Escola Santa Anna, novetat del nou curs 2021-2022

L’entrada en funcionament de l’Institut Escola Santa Anna és la principal novetat de l’inici del curs 2021-2022 a Premià de Dalt, que arrencava el passat 13 de setembre.

Featured Video Play Icon

Dilluns 13 de setembre arrencava el nou curs escolar als centres educatius  de Premià de Dalt, amb  classes presencials al 100% en totes les etapes. Els nervis i la il·lusió dels primers dies entre l’alumnat, van anar acompanyats de la mascareta, que segueix sent obligatòria a partir de primer de primària.

El funcionament dels centres continua organitzat a  través de grups estables i els canvis produïts són els mateixos per a tots els centres del territori català, que  s’aniran revisant i actualitzant  permanentment  segons l’evolució dels resultats de la pandèmia.

A Premià de Dalt aquest curs 2021-2022 presenta una novetat destacada. I és que a partir d’ara l’Escola Santa Anna passa a ser Institut Escola, per tant els alumnes que han acabat primària poden continuar els estudis de secundària al mateix centre.

Per a funcionar com a Institut-Escola, el centre Santa Anna ha calgut adaptar alguns espais  i s’han reorganitzat algunes classes.

Des de l’Ajuntament de Premià de Dalt  es continua negociant amb el Departament d’Educació de la Generalitat  per establir quines són les accions a realitzar perquè  l’Institut  Escola Santa Anna pugui acollir els cursos de secundària que s’aniran incorporant.

Pel que fa al funcionament del curs en relació  amb la pandèmia, els departaments d’Educació i el de  Salut, els ajuntaments i els equips  de coordinació territorial treballen  conjuntament en la detecció precoç i la gestió de casos Covid-19, amb l’objectiu de preservar l’activitat  escolar presencial, un dret  fonamental  dels  infants i joves, que cal garantir en un entorn social  comunitari segur i de qualitat.