L’Endofest recapta més de 12.000 euros per l’endometriosi

Dissabte passat,  el Parc de Can Verboom de Premià de Dalt va acollir l’Endofest, un festival benèfic amb la finalitat de donar a conèixer l’endometriosi que va aconseguir recaptar més de 12.000, que es destinaran  a la Fundació Hospital Clínic per a la investigació d’aquesta malaltia ginecològica crònica, que afecta 1 de cada 10 dones en edat fèrtil, i que pot tenir un impacte important en la seva qualitat de vida.

Featured Video Play Icon

L’Endofest ha estat iniciativa personal de l’Anna Bassols, una veïna de Premià de Dalt diagnosticada d’endometriosi. L’esdeveniment  el van organitzar l’Ajuntament de Premià de Dalt i la  promotora Kosmo Eventus.

El Parc de Can Verboom va ser l’escenari de l’Endofest, amb concerts en directe  i activitats  durant tot el dia. L’espai oferia una zona infantil, un espai gastronòmic amb foodtrucks i un market adreçat sobretot a les dones.

Les actuacions començaven al migdia amb l’actuació de la gironina Tona Gafarot,  que va seguir amb un vermut amenitzat per la Judith Neddermann, i les actuacions de Nuria Cortacans, Marion  Harper, Le Nais i Dr. Rumbeta.

A banda de les actuacions musicals, també es van fer xerrades i una taula rodona per parlar de diferents aspectes de la endometriosi i de com reduir el seu impacte amb consells sobre esport i nutrició.

El plat fort de l’Endofest arribava a la nit amb les actuacions dels ex-txarangos Marcel i Júlia,  i el gran concert de Buhos, que va reunir al voltant de les 1.200 persones. DJ El Turtel va ser l’encarregat de cloure l’esdeveniment.

Aquesta primera edició d’Endofest ha estat un èxit de participació. L’Espai de Can Verboom es va omplir de gent d’arreu del territori català que va contribuir a la recaptació dels més de 12.000 euros per a la investigació mèdica de l’endometriosi. Les aportacions a aquesta causa solidària es mantenen obertes al  llarg d’aquesta setmana.