La proximitat a les Eleccions Municipals marca el darrer Ple de la legislatura 2015-2019

Amb una sala de sessions plena de goma  gom, el Ple ordinari celebrat dilluns 13 de maig va tancar la legislatura actual. La sessió va servir per aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)  en ‘àmbit de la finca ‘Can Tecla Sala’ on la propietat vol construir un hotel o bé una residència geriàtrica. Tots els partits polítics van votar a favor d’aquest punt inicial del procés urbanístic a excepció de Crida Premià de Dalt que argumentava tenir un altre model de poble.

Featured Video Play Icon

Mocions

En l’apartat de mocions, Crida Premià de Dalt en va presentar quatre, sobre transparència internacional; el Síndic de Greuges municipal; acabar amb el globus com a propaganda per als infants i per a l’elaboració d’un codi ètic.

La primera moció de la Crida demanava l’avaluació de l’administració municipal per part de l’Índex de Transparència Internacional conegut com a ITA. Aquest és un índex que mesura el nivell de transparència als 110 municipis més grans de l’Estat espanyol. De forma voluntària, ajuntaments més petits poden demanar-ne l’avaluació. Enguany ho han fet a Catalunya, Vilanova i la Geltrú (66.000 habitants) i Sant Feliu de Llobregat (44.000), i a Euskadi, Irún (60.000) i Ermua (16.500).

El PP a través del seu portaveu, Bernabé Ruffo, avançava el vot favorable del seu grup. Marc Tintoré, portaveu del Govern, explicava que l’Ajuntament de Premià de Dalt no disposa de l’estructura necessària per a aquesta avaluació pensada per a grans ciutats i recordava que Premià de Dalt és 1 dels 19 municipis de Catalunya que té el 100% de transparència des de fa 5 anys a través del Segell Infoparticipa que atorga la UAB. La Crida defensava, “quantes més avaluacions, millor”, mentre que l’alcalde, Josep Triadó, es mostrava sorprès dels comentaris de Cirda i PP tot dient que “posar en dubte la UAB, l’Oficina Antifrau i el Col·legi de Periodistes de Catalunya que atorgen l’Infoparticipa em sembla de poca qualitat democràtica”. La moció no va prosperar perquè només va rebre els 4 vots a favor de Crida (2) i PP (2) i 13 en contra (PdECAT, PSC i ERC).

Tampoc va prosperar la moció de la Crida que demanava la creació de la figura del Síndic de Greuges municipal. La resta de grups van trobar la proposta innecessària i la van votar en contra.

En canvi, sí que es va aprovar i a més per unanimitat dels 17 regidors/es la moció de la Crida per acabar amb l’ús de globus com a propaganda per als infants.

 

FONT: AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE DALT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *