La disbauxa del Rei Carnestoltes torna als carrers de Premià de Dalt

La festa de Carnaval és una de les més animades i participades de l’any. Diumenge 23 de febrer els carrers de Premià de Dalt es van omplir de llum, colors i música per a celebrar, un any més, l’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, el rei dels poca-soltes, que simbolitza la gresca i la disbauxa i és l’encarregat de governar el poble fins que arriba la Quaresma.

Featured Video Play Icon

La festa s’inicia quan l’alcalde dona la benvinguda al Rei Carnestoltes i li lliura les claus del poble per al seu regnat. Sa Majestat fa un pregó amb marcat sentit irònic, amb què es dona el tret de sortida a la rua de comparses pels carrers del poble.

El participants es preparen durant molt de temps  amb molta il·lusió  i dedicació per a desfilar a la rua i fer que les seves comparses i disfresses la facin ben animada i el més atractiva possible, i  també, lògicament,  perquè  siguin ben valorades pel jurat del concurs.

Sens dubte, un dels moments més esperats és quan el jurat dona a conèixer els guanyadors del concurs de disfresses i es reparteixen els premis. Enguany s’han donat cinc premis genèrics per a totes les comparses i grups participants. Els guanyadors d’aquest any ha estat la comparsa “Adrenalina sobre rodes”, en segon lloc el grup anomenat “El Regne de Siam” i, el tercer lloc se’l va endur la comparsa “Carníval”, que el dia anterior va rebre el premi a la millor carrossa, el premi popular i el 4t lloc  a la classificació general de la rua de Vilassar de Mar, i l’endemà el segon premi a la Rua de Premià de Mar.

La tradicional crema del Rei Carnestoltes que es fa el Dimecres de Cendra al parc Felicià Xarrié i la posterior sardinada, posen el punt final al Carnaval.

L’Agrupació Cultural i Recreativa Carnestoltes amb el suport de l’Ajuntament, és qui organitza la festa del Carnaval  a Premià de Dalt.