La Diada més participativa dels darrers anys

La Diada de l’11 de Setembre a Premià de Dalt ha estat una celebració de caire reivindicatiu i alhora festiu, que ha comptat amb una gran participació d’entitats i veïns que van voler ser presents a l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament.

Featured Video Play Icon

La trobada  va ser a la plaça de la Fàbrica  on va començar un cercavila encapçalada pels gegants del nostre poble seguits pels regidors i l’alcalde que conduïen una gran senyera fins al monument  a l’11 de Setembre de 1714, al passeig de can Balet, indret on se celebra sempre la Diada.

Com és habitual, l’inici  de l’acte va ser la hissada de l’estelada  que,  a elecció de l’alcalde,   enguany  va fer la directora de la Coral Primiliana, Rosa Bel,  per la seva contribució a la cultura del nostre poble i la seva implicació directa en la festa nacional de Catalunya, dirigint el Cant dels Segadors.

La música hi va tenir un paper destacat  de la mà de la cantautora Lia Sampai, acompanyada del guitarrista i compositor Adrià Pagès.  Van oferir un concert en dues parts, amb cançons intimistes alhora que reivindicatives cantades en les diferents variants de llengua catalana.

El parlament d’enguany va ser a càrrec de la prestigiosa artista local Madola, una dona d’avantguarda, compromesa amb el poble i el país, tal i com va manifestar l’alcalde, Josep Triadó en la seva presentació. Madola va  parlar en to personal de les seves vivències i la seva implicació  en el procés, i va incidir en l’important paper de l’art i la cultura en les reivindicacions dels nostres drets i llibertats.

Després del ball de gegants amb l’Altemir i la Bonadona  es va fer la tradicional ofrena floral al monument commemoratiu de la Diada, obra d’Esther Albardané, amb la participació de nombroses entitats i associacions del poble.

L’acte institucional va finalitzar amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors,  que van cantar tots els assistents amb l’acompanyament de la directora de la Coral Primiliana, la Rosa Bel.