La cultura popular, protagonista de l’Arrela’t

Reivindicar i difondre la cultura popular catalana són els objectius amb què va néixer a Premià de Dalt el festival Arrela’t a la Cultura, que enguany es va celebrar el cap de setmana passat a Sant Jaume. Ja són diverses les entitats del municipi que participen de forma conjunta amb l’Ajuntament en l’organització d’una programació orientada a difondre els diferents elements de la nostra identitat i promoure la participació i l’interès per la cultura popular i tradicional del país. Diversos tallers, actuacions i una trobada gegantera van ser alguns dels actes celebrats durant l’Arrela’t, que ja compta amb un ball creat per l’Anna Mir, a més d’una galeta i un got propis per gaudir del programa.

Featured Video Play Icon

El cap de setmana del 14 i 15 de setembre, Premià de Dalt va tenir una important cita amb la cultura i les tradicions catalanes  en el marc del programa Arrela’t a la Cultura, un festival que vol ajudar a difondre diferents elements de la nostra identitat, promoure la participació i l’interès per la cultura popular i tradicional del país i fomentar la cohesió social a través de l’educació, la cultura, els costums i les tradicions. Així ho demostra el que fet que ja són diverses entitats de Premià de Dalt les que participen de forma conjunta amb el Consistori en l’elaboració d’una programació d’activitats que s’adrecen a diferents públics.

Els actes van començar amb un taller d’escultura, a càrrec de Klaus Christ, al pati d’Arts i Lletres de la Societat Cultural Sant Jaume, a més d’una interessant exposició d’escultures d’aquest escultor d’origen alemany instal·lat al nostre poble.

A la tarda,la Colla Gegantera de Premià de Dalt va participar a l’Arrela’t amb l’organització de la tradicional Trobada de Gegants,  que des de fa uns anys es fa coincidir amb aquesta festa de la cultura i tradicions.En aquesta ocasió hi van participar colles d’arreu del país com, Castell–Lleida, Mataró, Platja d’Aro, Premià de Mar, Reus, Sant Feliu del Llobregat, Vendrell i  Vilanova i la Geltrú.

La plantada es va fer als voltants de les 6 de la tarda a la Plaça de La Fàbrica, per pujar en cercavila fins a Sant Jaume, on es van fer els balls de gegants i un ball conjunt. En acabar, la Maria Bombardó va interpretar un ball, creat per la Directora de l’Aula de Dansa i de l’Esbart l’Espolsada, Anna Mir, de forma exclusiva per l’Arrela’t.

Les activitats del dissabte es van cloure amb un concert de música celta sota les moreres de Sant Jaume, a càrrec de Cèltics Grove, acompanyat d’una copa de cava i la Galeta Arrela’t,  També es va comptar amb la presència del Barmòbil de la Comissió de Festes i el Got Arrela’t.

El diumenge va continuar les activitats de l’Arrela’t amb diversos tallers per als més menuts, que es van fer tant a  Sant Jaume  com a la Plaça Mil·lenari, del Barri Santa Anna-Tió. L’edició 2019 de l’Arrela’t la va tancar l’actuació de grup local de batucada New Wave Percussion.

El festival Arrela’t  a la Cultura està organitzat per l’Ajuntament de premià de Dalt, la Societat Cultural Sant Jaume, la Fletxa i la Comissió de Festes, amb el suport de la Colla Gegantera de Premià de Dalt, El Bar-Restaurant Sant Jaume, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Copicotet, Pamsucre i New Wave Percussion.