La Biblioteca recorda Valerià Pujol

Featured Video Play Icon

Dins de la programació de l’any Valerià Pujol, dijous 6 d’octubre es van celebrar diferents activitats a la Biblioteca Jaume Perich, englobades en el títol “Valerià Pujol en la literatura contemporània catalana”.

Només entrar-hi, ja es poden veure exposats quadres i gravats de diferents artistes dedicats a la figura de Valerià Pujol.

L’acte de dijous es va iniciar amb una conversa amb el poeta, escriptor i crític literari David Castillo, i amb el crític literari i assagista, Àlex Broch. Tots dos van coincidir en definir Valerià Pujol com un dels escriptors més significatius i innovadors de l’anomenada generació dels 70.

Àlex Broch va posar de relleu la faceta novel·lista d’en Valeri, destacant-ne especialment “Interruptus”, amb què va guanyar el premi Documenta l’any 1981.

La biblioteca va acollir també en aquesta vetllada la presentació del darrer conte infantil editat per l’Ajuntament de Premià de Dalt. El conte duu per títol “Valeri: Valerià Pujol, la revolta de la paraula”. L’autor del text és l’Albert Calls, mentre que les il·lustracions són una creació de Roger Ballabrera.

En el decurs de l’acte cultural, les persones assistents van rebre la Guia de recursos de la Biblioteca Jaume Perich i Escala dedicada a Valerià Pujol, amb la seva biografia i un recull d’obres de diferents autors sobre la figura i obra del poeta i escriptor de Premià de Dalt.