Junts per Catalunya guanya les eleccions a Premià de Dalt

Ahir diumenge, 14 de febrer, es van celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya. Una jornada electoral marcada per la pandèmia amb nous espais electorals i mesures de seguretat, tant pels membres de les meses com per les persones que han anat a votar.

Featured Video Play Icon

El resultat de les eleccions a Premià de Dalt no ha coincidit amb els  registrats a Catalunya. Aquí s’ha imposat clarament la força de Junts amb un 24’2% dels vots , seguit d ERC amb un 20’4% i el PSC en tercer lloc, amb un 19’7%. Ciutadans ha baixat de manera molt significativa en relació a les anteriors eleccions autonòmiques  del 2017 en que va ser la força més votada. En aquesta ocasió ha obtingut només un 6’9% dels vots, la qual cosa la situa en cinquena posició, just darrera de Vox que ha obtingut un 8,39%. La CUP és la sisena força amb un 5,57% dels vots. Així doncs, els partits a favor de la independència -ERC, JUNTS i CUP-  tornen a ser majoritaris a Premià de Dalt, tal com va passar l’any 2015.

A Premià de Dalt la participació en aquest comicis ha estat superior a la mitjana de Catalunya, amb un 59’88%, i com és habitual, a partir de migdia i fins l’hora de dinar, la afluència de votants va ser superior.  Van acudir a les urnes amb tranquil·litat i amb sensació de seguretat.

A les meses electorals la jornada va transcórrer amb total normalitat i sense cap incidència. A tots els col·legis electorals hi havia un agent de salut per orientar i informar als votants i vetllar pel compliment de totes les mesures preventives.