Èxit del seminari sobre el conflicte Ucraïna-Rússia, organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària i la Biblioteca Jaume Perich

El periodista Manel Alías va cloure dijous el seminari “Entendre el conflicte Ucraïna-Rússia”, organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt durant tres sessions que han tractat en profunditat el conflicte militar entre ambdós països.

Featured Video Play Icon

Es tracta d’un nou format que no s ‘havia fet fins ara per aprofundir en temes d’actualitat i ha encetat una nova experiència conjunta de l’Aula d’Extensió Universitària amb la Biblioteca Jaume Perich. El seminari s’ha organitzat en 3 sessions a la biblioteca,  en les que 3 periodistes han donat la seva  visió del conflicte entre Ucraïna i Rússia des de diferents vessants.

La primera sessió  del seminari va ser a càrrec del periodista Abel Riu, politòleg especialitat en l’espai ex –soviètic, que va explicar els antecedents i com s’ha arribat  a la situació de guerra en aquests temps.

A la segona sessió, Carme Colomina periodista i investigadora principal del CIDOB, va exposar quins són els interessos  els actors d’aquest conflicte.

Finalment, a la darrera sessió la va protagonitzar el periodista Manel Alías, que va parlar de les conseqüències d’aquesta guerra per Europa i el món.  Manel Alías va ser corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou,  i autor del llibre “Rússia, l’escenari més gran del món. un relat polièdric de la Rússia contemporània”.

Aquest seminari complta l’oferta formativa i divulgativa de l’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt, que ofereix sessions quinzenals per conèixer i debatre  temes de caràcter  sociològic, polític, científic, tecnològic, entre d’altres.  L’Aula és un espai de formació permanent i actualitzada oberta a tothom i està vinculada a la Universitat Pompeu Fabra.