Es lliura el 44è Premi Marià Manent mig any després

Dissabte passat, 28 de maig, la Sala de Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume va acollir l’acte de lliurament del 44è Premi de Poesia Marià Manent i Valerià Pujol de Narrativa, convocat per la secció “Arts i LLetres” d’aquesta entitat. Es tracta d’un dels certàmens més veterans de la literatura catalana.

Featured Video Play Icon

Tot i que aquest  acte estava  previst pel novembre passat, no s’ha pogut celebrar fins ara a causa de la pandèmia.

El guanyador del Premi Marià Manent de Poesia 2020 ha estat el poeta mallorquí  Pere Suau i Palou amb la seva obra “Cignes  tenebrosos”, que ja ha estat editada per “Quaderns de la Font del Cargol” amb el suport de l’Ajuntament de Premià de Dalt i la família de Marià Manent . Es tracta d’un cant a la lectura que es converteix en un viatge literari pels autors i autores que conformen la seva  tradició poètica, entre els quals es troba el propi Marià Manent.

A banda de la publicació de l’obra guanyadora, el Premi Marià Manent de poesia està dotat amb 2.000 euros i el lliurament d’una obra de l’Artista mataronina Marga Cruz, obsequi de l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt. El premi el va atorgar la presidenta de la Societat Cultural Sant Jaume , Emma Escolano .

El Premi Valerià Pujol de Narrativa 2020,  s’ el va endur  Eloi Benet  Carbonell amb la seva obra    “KafKa per la finestra”. Va ser el regidor de Cultura,  Ramón Golart,   qui li va lliurar.

L’apunt musical de l’esdeveniment va ser a càrrec del grup Acaua Duet , que va oferir un concert a tots els assistents després del lliurament dels premis.

El jurat dels premis de l’edició 2020 ha estat presidit per Vicenç Llorca, i format per Jordi Manent, Àngels Gregori, Susanna Rafart i Albert  Calls.

Ja s’han fet publiques les bases per a la propera edició dels premis de Poesia Marià Manent i Valerià Pujol de narrativa. Les obres es poden presentar fins al mes de setembre.  Si tot va bé, l’acte de lliurament de premis de la que serà la 45a edició està previst en les dates habituals.  el proper mes de novembre.