Entra en funcionament el nou CAP Premià de Dalt

Dilluns 23 de maig  obria portes el nou  Centre d’Atenció Primària un servei sanitari molt esperat, el primer que té Premià de Dalt d’aquestes característiques. Aquest nou equipament suposa un canvi molt important pel que fa a l’atenció sanitària al municipi i comporta la desaparició de l’antic consultori de l’avinguda Barcelona.

Featured Video Play Icon

El nou CAP  està situat al carrer Amèlia, on abans hi havia l’Escola Víctor Català, entre l’Institut-Escola Santa Anna, el Camí del Mig i la carretera de Vilassar de Dalt. Té  1.216 metres quadrats  distribuïts en una sola planta construïda en un  solar  cedit per l Ajuntament de Premià de Dalt a l’Incasol.

Marta Bosch/Regidora de Salut

El CAP Premià de Dalt ofereix atenció sanitària adulta, tant a la consulta com a domicili, atenció social, atenció comunitària i tècniques com electrocardiogrames, extraccions i controls d’anticoagulants orals.

L’equipament de salut també presta  l’atenció pediàtrica de tota l’Àrea Bàsica de Salut de Premià de Dalt i Premià de Mar, en un accés diferenciat.

Progressivament s’aniran fent noves incorporacions dins del pla d’enfortiment  i transformació de l’atenció primària que també tindrà en compte aspectes com el benestar emocional, la nutrició i la fisioteràpia.

El nou CAP consta de 17 consultes per medicina de família, infermeria i Treball social, 1 consulta d’atenció immediata, àrea d’extraccions i aula d’educació sanitària, i 1 sala d’urgències . Dona servei a una població de més de 20.000 habitants, que cobreix Premià de Dalt  i els Barris de Santa Maria  i Can Pou-Camp de Mar de Premià de Mar.

En la construcció d’aquest nou CAP Premià de Dalt s’ha prioritzat la qualitat de l’espai interior, dissenyat amb dues línies de sales de consulta que emmarquen una sala d’espera de més alçada i amb llum natural, que n’és la gran protagonista. L’edifici està nominat als premis FAD 2022, un dels premis més antics d’Europa pel que fa a arquitectura i interiorisme.