Ens ajudeu a trobar nius de vespa asiàtica?

L’Ajuntament ha començat a destruir aquests ruscs, que sovint passen desapercebuts.

Featured Video Play Icon

Ja fa uns mesos que a Premià de Dalt s’han detectat vespes asiàtiques o velutines. Sovint, resulta difícil localitzar-ne el rusc tot i veure vespes ja que els ruscs creixen entre les branques dels arbres i passen força desapercebuts.

Per això és fonamental que la ciutadania comuniqui a l’Ajuntament si detecta un rusc  per a destruir-lo. Normalment, en aquest nius hi viuen uns 200 exemplars de vespa asiàtica, i nomes amb 5 d’elles es pot eliminar un rusc d’abelles autòctones. La vespa asiàtica o velutina acostuma a ser tres vegades més gran que les  abelles autòctones, que són de  les que majoritàriament s’abasteixen.

Les vespes asiàtiques acostumen a fer els seus nius a les branques més altes dels arbres , tot i que també en podem trobar en construccions, matolls o fins i tot enterrats. El grandària  del nius pot variar, i n’acostumen a construir 2. El segon pot arribar a ser força gran, de paper mastegat amb un petit forat lateral de sortida.

Gràcies a la col·laboració de la gent de Premià de Dalt,  des del Departament de Medi Ambient del nostre Ajuntament es treballa per eliminar els nius detectats, utilitzant tècniques que permeten arribar  a llocs de difícil accés  què  la vespa asiàtica els acostuma a construir .

Amb les condicions meteorològiques actuals, encara podem trobar nous nius de vespa velutina  i per tant, és important que si se’n detecta algun es faci saber trucant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà al telèfon 93 693 15 00.