Els participants al ‘Fem dissabte al bosc’ recullen 1.934 quilos de residus

Sota el lema “Fem dissabte al bosc. Netegem el nostre entorn” Premià de Dalt ha participat a l’European Clean Up Day. És una acció comuna a tota Europa per conscienciar de la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura. La jornada també vol promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, marges dels rius, platges etc.

Featured Video Play Icon

La jornada ‘Fem dissabte al bosc’, que es va fer el dissabte 30 de novembre,  la promouen l’Ajuntament i l’Agrupació de Defensa Forestal, i ha aconseguit  aplegar una setantena de    persones voluntàries, entre elles,  alumnes de quart d’ESO  de l’Institut  Valerià Pujol.

Les persones participants s’havien inscrit prèviament al web municipal. Totes elles es van trobar a les 9 del matí a la plaça de la Vila on ja els esperaven diferents voluntaris de l’ADF per tal de dirigir-se per grups a diferents indrets del bosc i començar amb la recollida de residus.

A llarg del matí, els diferents voluntaris van recollir residus de tota mena, especialment  vidre, plàstics  i materials perillosos. La idea d’aquesta jornada és conscienciar tothom de la importància de les tres R : reduir, reutilitzar i reciclar.

A mig matí es va fer una aturada per tal de recarregar piles amb un bon entrepà. Abans però els voluntaris  de  l’ADF van explicar als assistents com es treballa des d’aquesta agrupació per preservar i protegir  els nostres boscos. Els més joves i els més petits van poder utilitzar la mànega  d’aigua per conèixer com s’actua en la prevenció i extinció d’incendis forestals.

La jornada va acabar a la zona de l’antic  abocador de deixalles del poble,  on un  responsable de l’ADF en va explicar la història i va fer una xerrada sobre la importància de preservar el medi ambient.

Un cop acabada la recollida de residus, l’ ADF els porta a la deixalleria on se’n fa la selecció per al seu reciclatge  i el recompte del que s’ha recollit.  Durant la jornada del 30 de novembre es van recollir  1934 quilos de deixalles.