El voluntariat recull 1 tona i mitja de residus del nostre bosc

Tots aquests quilos de brossa es van recollir dissabte passat a Premià de Dalt, en una jornada de voluntariat organitzada per l’ADF i la regidoria de Medi Ambient.

Featured Video Play Icon

Aquesta és una acció qie s’organitza diversos cops l’any, amb l’objectiu de conscienciar de la necessitat de cuidar i  preservar el nostre entorn. Es tracta d’una activitat de  voluntariat  en la que hi participen alumnes de quart d’ESO de l’Institut Valerià Pujol com a experiència en  servei comunitari, i  també famílies del poble.

La jornada va començar a les 9 del matí a la plaça de la vila o es van trobar totes les persones voluntàries que prèviament s’havien inscrit al web municipal. Allà es van organitzar els diferents grups,  se’ls  va assignar la zona que els tocava netejar a cadascun i se’ls va lliurar saques, bosses i guants  per a la recollida de residus.

A mig matí, es  van repartir entrepans  i els participant s van fer  una parada per esmorzar  i agafar forces per continuar la feina.

Cada grup va apilar les bosses i saques de deixalles i  residus trobats a la zona del  bosc que havien netejat  per tal que els membres de l’ADF passessin a recollir-los per portar-los a la deixalleria. Tot i que encara queda feina per fer, la quantitat de residus trobats en aquesta jornada  va  ser  inferior a la d’altres edicions. Això demostra  que cada cop més, gràcies a aquestes campanyes, hi ha més  consciència de la necessitat de cuidar i preservar els nostres boscos, i per  l’altra, que la feina feta en les anteriors edicions ha donat el seu fruit.