El Pressupost municipal per l’any 2020 és de 12 milions d’euros

12 MEUR és el que puja el pressupost municipal per a l’any 2020, que es va aprovar en un Ple extraordinari celebrat dilluns 2 de desembre, junt a la plantilla i el catàleg de llocs de treball de la Corporació.

Featured Video Play Icon

Des de l’àrea d’Economia i Projectes Estratègics també es va presentar el Pla Econòmic i Financer per al període 2019-2020, elaborat seguint les directrius de la Diputació de Barcelona, tal i com ens va explicar el regidor d’Economia, Alejandro Costa Urigoitia.

El  Pla Financer es va aprovar amb els vots favorables del Govern,  Junts per Premià de Dalt i PSC, l’abstenció de la Crida i ERC, i el vot contrari de Ciutadans.

El Regidor  Alejandro Costa  va explicar que el  pressupost per a l’exercici 2020,  s’ha fet sobre dues premisses. Per una banda, s’ha tingut en compte la possible recessió econòmica a nivell mundial i per l’altra, s’ha tingut com a base el Pla Econòmic i Financer .

El pressupost es divideix en dues grans àrees: Serveis a les Persones i Entorn Verd.

A Serveis a les Persones es destina el 50% del pressupost municipal i es prioritzen l’Educació, la Cultura i els Esports. Respecte a Cultura destaca l’actuació prevista al poblat iber i Jazz en la Nit i la Missa Rociera, que enguany faran 25 anys. També es reforcen les àrees de Seguretat Ciutadana, Atenció Social i Salut.

Pel que fa al pressupost de l’empresa municipal La Pinassa, el regidor d’Economia, Alejandro Costa, va parlar de la consolidació del Parc de Salut i Esport a l’actual zona esportiva municipal.

El primer membre de l’oposició en argumentar el seu vot contrari al pressupost va ser David Expósito, de Ciutadans. Va comentar que havia estat complicat desglossar el pressupost i que havien trobat algunes partides insuficients, com per exemple les d’energies renovables, Igualtat i  Seguretat.

Des del grup municipal de Crida Premià de Dalt van insistir en la seva aposta per uns pressupostos participatius, van mostrar també la seva preocupació per la reducció de subvencions a les entitats i per la manca de recursos per tirar endavant les seves propostes aprovades pel ple, com les referents a la memòria històrica i els processos participatius.

El portaveu d’Esquerra, Quim Fornés, va parlar de l’interès de la seva formació en fer aportacions al pressupost   i va considerar insuficients algunes partides  pressupostàries  com les que es dediquen a Igualtat, Participació Ciutadana, Educació i Cultura. El regidor d’ERC també va considerar que cal més diàleg i participació en aquests pressupostos .

El Regidor d’Economia Alejandro Costa va obrir la porta al  diàleg per arribar a consensos amb els grups de l’oposició. Per la seva part, l’alcalde, Josep Triadó va agrair el to de les intervencions  i va elogiar la voluntat de participació constructiva dels grups de l’oposició.

El pressupost per a l’exercici 2020 es va aprovar amb els 11 vots favorables del Govern, 9 de  Junts per Premià de Dalt i dos del  PSC. Mentre que l’oposició d’ERC, Crida i Ciutadans va votar en contra.