El poeta Marcel Riera guanya el 45è Premi de Poesia Marià Manent

Dissabte passat es van lliurar els Premis Marià Manent de Poesia i Valerià Pujol de Narrativa en la que ha estat la seva 45a edició. Organitzats per la secció d’Arts i Lletres de Sant Jaume, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Premià de Dalt, el Premi Marià Manent és un dels més antics de l’escena poètica catalana i compta amb un prestigi destacat en aquest àmbit literari.

Featured Video Play Icon

Enguany, el Premi Marià Manent de Poesia va ser per en Marcel Riera i Bou,  poeta de Badalona molt vinculat a Premià de Dalt,  pel seu recull de poemes “Laietània”. Un treball en què reflexiona sobre la vida que transcorre en un paisatge tan nostre com és el Maresme. Riera ha guanyat premis destacats de poesia, entre ells, el  prestigiós Carles Riba.

El guardó del Marià Manent consisteix en l’edició de l’obra a càrrec de “Quaderns de la Font del Cargol”, a més d’una assignació econòmica de 2.000 euros.

Jesús Serrano i Pons  es  va endur el Premi de Narrativa a la memòria de Valerià Pujol i Bosch, per l’obra “Melons i Fades”. Una obra amb llenguatge fresc i força sentit de l’humor,  que situa l’acció a les terres de l’Ebre, concretament al  paisatge ampostí, d’on és l’autor.

En aquesta ocasió, ambdós premiats van rebre una litografia de l’artista premianenc Pol Peiró.

El jurat dels premis el presideix l’escriptor i traductor Vicenç Llorca, i el formen el lingüista i filòleg Jordi Manent, l’escriptor i periodista Rafael Vallbona i la poetesses Susanna Rafart i   Àngels   Gregori.

Jordi Manent va ser l’encarregat de fer públic el veredicte i els premis els van lliurar el regidor de Cultura, Ramon Golart, i la presidenta de la Societat Cultural Sant Jaume, Emma Escolano.

La formació de guitarres “Carn de Canó” de l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar va posar música a l’esdeveniment literari.