El nou Centre d’Atenció Primària comença a caminar

El 10 de febrer de 2020 es recordarà com un dia important per a Premià de Dalt. Després de 15 anys d’espera, dilluns 10 de febrer es donava el tret de sortida a la construcció del Centre d’Atenció Primària Caterina Albert i Paradís , “Victor Català ”.

Featured Video Play Icon

El nou CAP estarà situat als terrenys on abans hi havia l’Escola Víctor Català, entre l’Escola Santa Anna, el Camí del Mig i la carretera de Vilassar de Dalt.  El solar es de  1.407 m2 i l’Ajuntament de Premià de Dalt el va cedir a l’INCASOL  ja fa més de 10 anys.

Aquest nou equipament serà el primer que té Premià de Dalt d’aquestes característiques, i suposarà un canvi important pel que fa a l’atenció sanitària al municipi. Constarà de 19 consultes genèriques,  1 sala d’extraccions i 1 sala d’urgències. Tindrà les  especialitats de medicina general i pediatria. I donarà servei a una població de més de 20.000 habitants, que cobreix tot Premià de Dalt  i una part de Premià de Mar.

L’alcalde, Josep Triadó, i la regidora de Salut, Marta Bosch, van ser presents en aquest simbòlic dia d’inici de les obres del nou CAP. Els van acompanyar el primer i el segon tinent d’alcalde, Alejandro Costa i Carles Medina, i en Josep Font, regidor d’Urbanisme a l’anterior legislatura.

El projecte prioritza la qualitat de l’espai interior, dissenyat  amb  dues línies de sales de consulta que emmarquen una sala d’espera més alçada i amb llum natural, que és la gran protagonista de l’edifici en la proposta arquitectònica.

La previsió és que l’obra tingui una durada entre 14 i 18 mesos, després, el CAP entrarà en funcionament. Serà llavors quan a part de l’aparcament que s’ha habilitat al carrer Oest, se’n farà un altre amb més capacitat a l’avinguda Pedrablanca, davant del centre comercial, per donar servei tant a les persones usuàries del centre sanitari com a les famílies amb alumnes a l’Escola Santa Anna.