El Govern busca el consens en energia verda

En el transcurs del Ple del passat 17 de febrer, el Govern municipal (Junts x Premià de Dalt i PSC) va convidar als grups de l’oposició (ERC, Crida i Cs) a sumar-se a una taula de diàleg per a arribar a acords conjunts sobre la reforma fiscal en matèria d’energia verda i una segona Taula d’Igualtat , que és a punt d’acabar

Featured Video Play Icon

La sessió ordinària de dilluns passat va començar amb la presa de possessió de la nova regidora del grup municipal d’Esquerra Republicana, Jèssica Carrillo Montalvo , que substitueix en Josep Font després que aquest renunciés al càrrec, en el ple del mes de desembre.

També en aquest Ple es va nomenar l’Eulàlia Puig com a Jutge de Pau suplent, amb els vots favorables de tots els regidors i regidores a excepció dels dos representants de la Crida, que es van abstenir.

En l’apartat de les mocions, Junts x Premià de Dalt va presentar-ne una, que proposava l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació de Municipis de Catalunya, contra les resolucions de la Junta Electoral Central i en defensa dels drets polítics del President de la Generalitat, Quim Torra,  i de l’eurodiputat, Oriol Junqueras. La moció va rebre el suport de Junts, Esquerra i la Crida, l’abstenció dels socialistes i el vot en contra de Ciutadans, que ja va avançar que la impugnaria perquè va en contra d’una sentència del Tribunal Suprem.

La segona moció que es va aprovar, i per unanimitat, va ser la que presentava el Govern per a rebutjar la supressió dels jutjats de violència masclista.

ERC va presentar dues mocions i la Crida una altra, però cap d’elles va prosperar, tot i rebre el suport dels grups de l’oposició.

La primera moció presentada per ERC, demanava  la instal·lació d’autoconsum  amb energia solar fotovoltaica al sostre de l’edifici de l’Ajuntament de Premià de Dalt per a després instal·lar-ne a altres edificis públics. La moció va rebre el suport de les forces de l’oposició (ERC, Crida i Cs) mentre que el govern (Junts i PSC) van votar-hi en contra. En aquest sentit, el portaveu del Govern, Carles Medina, va assenyalar que la moció  la recollien com un prec, però que no la votarien a favor perquè ja estan a l’espera d’un estudi tècnic de la Diputació de Barcelona que proposarà quina és la manera més efectiva d’apostar per les plaques fotovoltaiques.

L’altra moció d’ERC seguia amb la dinàmica de les energies renovables i demanava la promoció d’instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica.

El sentit del vot va ser el  mateix en aquesta moció,   que va rebre el suport de Ciutadans, la Crida i Esquerra, mentre que Junts per Premià de Dalt i PSC va votar en contra, explicant però que des del Govern aposten per una taula de diàleg amb la participació de tots els grups municipals on debatre la modificació i bonificacions de les ordenances fiscals en matèria de sostenibilitat i energia verda.

La darrera de les mocions del ple la va presentar a Crida i feia referència a avançar en la lluita contra l’LGBTI-fòbia a Premià de Dalt.

ERC i  Ciutadans li van dinar suport, mentre que PSC i Junts per Premià de Dalt  hi van votar en contra, argumentant el portaveu del Govern, Carles Medina, que es tracta de mesures interessants  a  debatre i treballar tot junts per arribar a un consens en la Taula d’Igualtat de Premi