Diem NO a l’LGTBI-fòbia a l’esport i arreu!

Amb el lema “Juguem amb orgull. Stop LGTBI-fòbia a l’esport“ la pista poliesportiva de la S.C. Sant Jaume va acollir durant el matí del diumenge 1 de març un acte esportiu i reivindicatiu contra la discriminació d’aquest col·lectiu en el món de l’esport. Es tracta d’un torneig de futbol sala en què hi van participar més de 10 equips de diferents entitats i agrupacions del municipi.

Featured Video Play Icon

És la quarta edició d’aquesta iniciativa i ha estat  possible gràcies a Crida Premià de Dalt, la el Punt d’Informació Juvenil “La Fletxa” , Societat Cultural Sant Jaume, i les Regidories  d’Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Premià de Dalt.  Cal destacar la participació, un cop més, dels  equips masculí i femení de futbol sala de “Panteres  Grogues”, una ONG que treballa per la inclusió  i el respecte  cap el  col·lectiu LGTBI, especialment en l’àmbit esportiu .

Abans d’iniciar el torneig , el regidor adjunt d’Esports, Ramón Golart i el de la Crida, Carlos Garcia Ábalos, van presentar l’acte i van donar la benvinguda a les persones assistents. Després, es va llegir un manifest per part d’alguns dels organitzadors i  públic.

El torneig es va allargar fins ben passades les dues de la tarda , i ja per acabar es va oferir un refrigeri per a tots els participants.

Aquest acte contra la LGBTI–fòbia a l’esport vol deixar palesa la discriminació que, malauradament, encara pateix aquest col·lectiu, no només a l’esport sinó en molts altres àmbits, i reivindica la necessitat de continuar treballant en aquesta línia i incidir sobre el tema des de les entitats i institucions per a dir un clar NO a l’LGTBI-fòbia a l’Esport i arreu!