Cartell de luxe a la 25a edició del Jazz en la Nit

Dijous passat arrencava el Jazz en la Nit en una edició que celebra ja els 25 anys. Cada divendres del mes de juliol els jardins de Can Figueres tornen a ser l’escenari d’un dels festivals de jazz de referència a Catalunya. El cartell d’aquesta 25a edició porta a Premià de Dalt el millor del panorama musical del nostre país.

Featured Video Play Icon

El dijous 1 de juliol es va donar el tret de sortida al Festival Jazz en la Nit que ha arribat a la seva 25a edició. Un esdeveniment important que ja s’havia preparat per a l’any passat però que no ve ser possible celebrar a causa de  la pandèmia.

Aquesta és,  sens dubte, una edició especial que compta amb destacats artistes del panorama musical del nostre país, la majoria dels quals ja han trepitjat aquest escenari al llarg dels  25 anys d’història del festival.

L’acte inaugural  va ser a càrrec del Regidor de Cultura , Ramón Golart i el responsable de la programació dels concerts, Diego Ruiz. Va comptar també amb la participació de Carles Xarrié, impulsor del Festival Jazz en la Nit ara fa 26 anys quan ell era Regidor de Cultura. Diego Ruiz va presentar al públic assistent la programació dels concerts per  aquesta edició especial de celebració

El concert de presentació va anar de la mà del magnífic pianista Lluís Coloma, que va satisfer totalment al públic amb la presentació del seu darrer treball ‘Piano Solo’

El divendres 2 de juliol vam poder gaudir de l’extraordinària veu i música   d’Andrea Motis, acompanyada en aquesta ocasió d’Ignasi Terraza al piano, dues figures del jazz de casa nostra amb projecció internacional,  que van fer les delícies del públic amb un repertori especial per a l’ocasió.

L’Andrea Motis havia estat a Jazz enla Nit per primera vegada l’any 2010 amb la Sant Andreu Jazz Band,  quan era gairebé una nena  i ja destacava com a gran figura del jazz. Va tornar en dues ocasions més, el 2011 amb Joan Chamorro  i el 2017, amb la Màgia de la veu. En aquest 25è aniversari no hi podia faltar.

El cartell proposat per aquesta 25 edició del jazz en la Nit compleix plenament les expectatives d’un públic que ha estat fidel al llarg de tot aquests anys

Encara tenim per endavant magnifiques propostes de diferents estils que ompliran de molt bona música les nits de divendres d’aquest mes de juliol en un marc incomparable com han estat sempre els jardins de Can figueres.

El divendres 9 de juliol, flamenco i jazz amb el guitarrista Juan Gómez Chicuelo i el pianista Marco Mezquida, i  el dia  16  podrem gaudir d l’impacte i l’energia del Mambo Jambo amb la seva Arkestra.

La cirereta d’aquests 25 anys de festival la posarà la Big Band Maresme acompanyada de grans músics que han estat protagonistes del jazz en la Nit  al llarg de la seva història  i que, de ben segur, ens oferiran una autèntica vetllada  d’aniversari.