Can Vallerià obre noves “Finestres” a la cultura

Can Vallerià ha estrenat una nova proposta dedicada al món de la cultura. Es tracta de l’antic porxo rehabilitat que s’ha convertit en un espai multifuncional emmarcat dins de l’art, la comunicació i el territori.

Featured Video Play Icon

La inauguració es va fer el diumenge 24 d’octubre al migdia, amb públic fidel que va voler conèixer de primera mà aquesta nova proposta que ens arriba des de Can Vallerià. Sota el nom “Finestres”, els artistes Joan Pasqual i Madola han fet una interpretació personal i creativa de les antigues finestres del porxo, que lògicament ja han perdut la funció que tenien fa anys que A partir d’ara ens mostraran el món amb ulls d’artista, formant part del patrimoni de l’espai públic de Premià de Dalt .

A més a l’espai del porxo es va visitar una petita exposició anomenada “Tallers” amb diferents peces de ceràmica de l’artista Madola i alguns quadres de Joan Pasqual. També es va projectar un vídeo explicatiu del procés de creació del dos murals de les finestres al taller de la Madola. Es va aprofitar l’acte per a inaugurar una petita biblioteca lliure que forma part de la xarxa “Little Free Library”, que acull més de 100.000 casetes-biblioteca a cent països d’arreu del món. A Catalunya només n´hi ha quatre, i una és la de Can Vallerià.

A la inauguració hi va assistir un públic nombrós que no es va voler perdre l’obertura d aquest nou espai que fa de Can Vallerià un lloc de trobada amb la cultura en el sentit més ampli de la paraula, i que va creixent per convertir-se, sens dubte, en un lloc de referència.

En el decurs de l’acte, Rafael Vallbona ja va anunciar que a Can Vallerià s’aniran adequant d’altres espais que en el seu moment va tenir ús agrícola i passaran a ser espais al servei de la cultura.