Bon ritme de vacunació infantil a Premià de Dalt

Més de 1.900 vacunes infantils contra la Covid s’han administrat ja en el centre de vacunació pediàtric instal·lat a la sala de plens de l’Ajuntament, segons dades del departament de Salut de la Generalitat.

Featured Video Play Icon

Fa poc més de 10 dies, el 15 de desembre, que el mateix departament habilitava aquest espai de l’edifici consistorial de Premià de Dalt com un dels dos punts de vacunació poblacional adreçat a infants de 5 a 11 anys, juntament a l’Hospital de Sant Jaume de Mataró.

Als infants se’ls administra la  mateixa vacuna que els adults, però només amb un terç de la dosi.   La segona dosi se’ls ha d’administrar  al cap de 8 setmanes d’haver rebut la primera.

El ritme de vacunació és prou àgil a Premià de Dalt  i s’està incrementant en els darrers dies perquè les festes de Nadal i les vacances escolars així ho han propiciat.

Els infants que es vacunen han d’anar acompanyats per pare o mare i si no és el cas,  cal que presenti un document de consentiment informat. Els familiars constaten la importància de vacunar els seus fills.

La majoria d’infants que han rebut la seva vacuna a Premià de Dalt han mostrat la seva il·lusió un cop vacunats per fer front a la Covid i ens han explicat les seves raons.

Recordem que la vacunació  dels infants  entre 5 i 11 anys  es fa únicament de forma programada amb cita prèvia que cal demanar al web de Vacunacovidsalut.cat. L’horari de vacunació  es de 3 de la tarda  8 del vespre.