Biblioteca Jaume Perich i Escala: Potenciant l’activisme cultural

La Biblioteca Jaume Perich i Escala és un dels equipaments culturals més importants de Premià de Dalt. Ofereix una gran quantitat de serveis i opcions per contribuir a la formació, fomentar la inclusió social i ajudar en el creixement personal i Intel·lectual dels ciutadans.

Featured Video Play Icon

Facilita l’accés a la formació, a la informació i al lleure, a través de diferents suports, utilitzant eines d’ofimàtica i informàtica, donant accés a internet, organitzant activitats culturals i de promoció de la lectura. Tot això, de forma gratuïta.

Com a servei públic s’identifica i s’avança en la mesura del possible a les necessitats dels seus usuaris, rendibilitzant els recursos amb els que compta i fent-ne partícips als ciutadans.

La biblioteca està especialitzada en còmic polític. Es va inaugurar el 28 de juny de 2003 i l’any 2006 va rebre el nom de biblioteca Jaume Perich i Escala, en honor al reconegut humorista gràfic que durant molts anys va viure a Premià de Dalt. La Biblioteca disposa de més de 1000 llibres i revistes que serveixen de base a la secció especialitzada en humor gràfic i còmic polític, com a fons documental llegat per la família Perich.

La biblioteca ofereix un gran ventall d’activitats i serveis adreçats a tot tipus d’usuaris.

El fons de la biblioteca es renova de forma constant, tant el fons infantil com el d’adults , oferint cada mes novetats tant de ficció com de coneixements, però especialment en novel·la, ja que hi ha usuaris molt fidels.

Una de les novetats a destacar és la màquina d’auto préstec que es va posar en funcionament just abans de la pandèmia i que ara ja es pot tornar a utilitzar. Permet als mateixos usuaris agafar els seus llibres en préstec, retornar-los, renovar les dates de retorn etc., i a partir d’ara també de forma gratuïta.

Una altra de les novetats per al proper any serà la creació d’un centre d’interès sobre la dona i gènere.

Els usuaris també tenen accés a través del catàleg Atena, a documents de tot Catalunya des del préstec interbibliotecari, entre tot el sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Altre propostes que arribaran ben aviat són les activitats entorn del nostre patrimoni i la col·lecció local.