Alumnes de Premià de Dalt es formen en salut i sostenibilitat

‘Tomando conciencia schools’ és un projecte que té com a objectiu potenciar els hàbits saludables i la sostenibilitat entre els escolars de 5è i 6è de primària. Premià de Dalt ha estat l’únic municipi del Maresme a participar-hi, confirmant així la seva aposta com a vila saludable i sostenible.

Featured Video Play Icon

‘Tomando conciencia schools’ és un programa educatiu i sobretot preventiu, que té per objectiu conscienciar els alumnes sobre la importància d’adquirir hàbits saludables en 6 àmbits: Alimentació, Activitat física, Gestió de les emocions, Coneixement del cos  i el cor, Prevenció de consum de substàncies tòxiques i Sostenibilitat.

Divendres 17 de gener es va fer la seva cloenda al pavelló poliesportiu municipal amb els alumnes participants del poble, tots ells de 5è i 6è de les escoles Marià Manent, Santa Anna i Betlem.

Durant el primer trimestre d’aquest curs, 235 alumnes de 5è i  6è d’aquests centres de Premià de Dalt han treballat en aquest projecte en què han anat assolint reptes saludables i sostenibles a partir dels missatges dels 3 personatges que protagonitzen aquesta història, la Noa, l’Àlex i en Sam.

L’acte de cloenda del programa va consistir en un repte final, una gimcana, en què els alumnes van haver de superar algunes proves i participar en  diverses activitats. Finalment  l’alcalde , Josep Triadó  i Carlos Sánchez Llibre, Fundador del Projecte ‘Tomando conciencia schools’, van lliurar els diplomes a dos alumnes representants de cadascuna de les classes participants, en presència dels professors i directors dels diferents centres educatius del nostre poble

Es tracta d’un programa educatiu creat l’any 2016 per la Fundació Tomando Conciencia, una iniciativa de l’agència creativa Bakery per portar a terme projectes de caràcter social.

El programa “Tomando conciencia schools” es desenvolupa amb continguts multimèdia i amb un to molt proper perquè els alumnes entenguin i apliquin els conceptes als seus hàbits diaris.  També es compta també amb la col·laboració de personalitats del món de l’esport, internet i la televisió que donen consells als alumnes sobre com portar una vida saludable.