Activitat intensa a l’Aplec de la Cisa durant la jornada de l’1 de Maig

Diumenge 1 de Maig, com marca la tradició, a Premià de Dalt es va celebrar l’Aplec de la Cisa, amb moltes activitats al llarg del dia que va omplir, una vegada més, l’entorn del Santuari .de la Mare de Déu. La fira d’artesania i productes alimentaris va ser un dels punts amb més afluència durant tota la jornada.

Featured Video Play Icon

Els actes van començar amb una missa dedicada a la Mare de Déu de La Cisa  en la que es va fer la benedicció de les ofrenes de llum, flors i “sabres”. El sabre és un element de rebosteria   típic  d’aquesta festa que té forma d’espasa i es compra a la parada de la Comissió de Festes.

La Cobla Premianenca va oferir una audició de sardanes a l’esplanada de la font, mentre els Cuiners de la Terra anaven preparant  la tradicional paella popular per l’hora del dinar. La Comissió de Festes, a més, va instal·lar el seu bar on també es podien degustar les típiques botifarres a la brasa.

Enguany l’Aplec de la Cisa ha comptat amb una novetat. Es tracta d’una hora del conte especial: Rodari: Capses per explicar, amb la Berta  Delpoblet , una activitat enmarcada dins de “Viu  el Parc” del Parc Serralada Litoral.

Per arrodonir la jornada festiva, l’Aplec de la Cisa va acabar amb una cantada d’havaneres  a càrrec del grup Serra de Marina, acompanyada del típic rom cremat.